keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Jo myrkyn lykkäs!

Mies jäi työttömäksi viime marraskuussa ja on siitä lähtien odottanut päätöstä liiton päivärahoista. Mies kun oli reppumiehenä ulkomailla, on ihan "normaalia", että vastaus viipyy. Eilen oli sitten vastaus viimein tullut ja päätös on kielteinen!!! Kun on ollut liian pitkään ulkomailla töissä (kun kotimaasta ei töitä löytynyt), niin ansiosidonnaista ei makseta! On oltava kotimaan töissä vähintään 4 viikkoa, että ansiosidonnaisen saisi ja sittenkin se maksetaan niistä kotimaan ansioista (jotka todennäköisesti paljon pienemmät), ei ulkomaan ansioista, vaikka mies on koko työuransa maksanut säännöllisesti liitolle. Voi kökkö!
Mies on aivan kuin maansa myynyt, eikä ihme! Remontti taloon on vienyt kaikki säästöt, eikä riitäkään, vaan on pitänyt laittaa kaupunkiasunto myyntiin (sekin pilkkahinnalla, kun ko kaupungissa ylitarjontaa asunnoista), ja siitäkään ei nyt ole kuulunut mitään. Nyt pitää laittaa autokin myyntiin. Mies kokee olevansa luuseri, kun ei ole saanut asioitansa hoidettua (minä väitän toista!) ja käyttäytyy nyt sen mukaan ja murehtii!
Minä laittaisin oman kaupunkiasuntoni vuokralle, mutta mies ei anna...

Pääsiäisen jälkeen alkaa ankara soittelu tutuille työnantajille reppufirmoihin. Joko tulee lähtö ulkomaille tai sitten, jos hyvin käy, löytyy edes se lyhyt pätkä kotimaasta... tai sitten ei löydy mitään, vaan kituutetaan ansiosidonnaisella...

Nyt kysytään voimia ja rakkautta vaimolta!

6 kommenttia:

  1. Voi paska!!
    Toivotaan et nyt jotenkii solmu aukeis, eiköhän...

    VastaaPoista
  2. No niinpä. On tässä nyt solmua kerrakseen.....

    VastaaPoista
  3. Kurja juttu! Mutta asioilla on tapana järjestyä. Minullakin mies on ollut työttömänä jo vuosia, aina välillä saa apurahan tutkimustyöhön tai ohjaa muiden väitöskirjojen tekoa. Meillä oli eväät aikas vähissä ja talo kiinnitettynä, sitten sain syksyllä sen eläkepäätöksen. Se pelasti meidät, onneksi saan ihan kohtuullista eläkettä.
    Sitä ennen surin jo sitä, että pitää talo myydä ja mennä vuokralle. Mutta niin ne asiat järjestyvät. Kyllä teilläkin!!

    VastaaPoista
  4. Miehen kaupunkiasunnolle löytyi ostaja!!!!! Näin ne asiat näköjään järjestyvät! Rahaa ei jää nytkään yli, kaikki mikä tulee, menee talon remonttiin, mutta siihen ilmeisesti nyt riittää!!! Ihana asia!!!

    VastaaPoista
  5. Eli hyviä ja huonoja uutisia.
    Heinoa että ostaja löytyi, nyt vain peukut pystyyn että työkuviotkin selviävät nopeasti.
    Tosi kurjaa kyllä että rahat ovat liitolle kelvanneet, mutta nyt ei sieltäpäin heru mitään.

    Oikein mukavaa pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
  6. Niinpä! Kiitos samoin oikein hyvää pääsiäistä!!!

    VastaaPoista