lauantai 14. huhtikuuta 2012

Fiiliksiä

"Kaikki te kiertävät tunteet ja tuskat, tulkaa kotiin, myöskin sä saartava kauneuden kaipuu! Ettekö nää miten valkeus vaipuu...."

Eino Leino oli runoilija, joka tunsi myös ihmiselon synkän puolen. Tänään on helppo samaistua leinonpoikaan, rypeä murheen alhossa ja nähdä vain himmeneviä tähtiä...

Jotkut päivät vaan ovat niitä päiviä, että mistään ei tule mitään, ajatukset kamppaavat polvilleen ja paha olo läpsii kasvoille nurkan takaa....
Kevätfiilis ei millään halua nyt tulla. Olo on kuin muulilauman alle jääneellä. Välillä jopa pahempi. Kun saisi nukkua talviunta ja ladata akkuja kesää varten. Vetää verhot kiinni ja lukita ovet ja anoa kuin sukulaismiehen auto käynnistymisongelmissaan talvipakkasilla:
"Kev-vääm-mäl-lä"!!!

Tulee toisiakin päiviä. Ihania, valoisia, suloisia päiviä! Ja silloin soi mielessä taas uudet sävelet, niinkuin Leinon Einollakin:

" En, enhän muuta ma tahdokaan kuin laulaa, laulaa, niin laulaa, kun laulut mun helkkyvät rinnassain ja pyrkivät pitkin kaulaa."

5 kommenttia:

  1. quo vadis? - kohti jotakin.

    olipa kiva ylläri kommenttilootassa, tervetuloa toistekin juttusille Liskolandiaan!

    VastaaPoista
  2. Niinpä niin!
    Käyhän itsekin!

    VastaaPoista
  3. "Mikä sinä oikeastaan olet????"

    niin, minä olen Liskonainen, herramme pieni lemmikki. hän minua kovin tarkasti valvoo, ojentaa, kun katsoo aiheelliseksi ja olen käsittänyt niin että minun on noudatettava hänen tahtoaan parhaani mukaan.


    tarkoitin tuolla vainajien puolella pyynnölläni lähinnä tarvetta(si), etsimääsi. kuten kerroin, en ole itse valinnut saamaani kykyä.

    ei se ole vitsi eikä fiktiota, se on lahja, jonka vastaanottamisesta ihminen ei itse voi päättää. se on tarjous josta ei voi kieltäytyä. jumala ei ottanut pois välittämistä eikä rakkautta. sitähän tämä saamani lahja lopulta vain on.

    mutta jos haluamme syvemmin jatkaa tästä aiheesta, lienee syytä siirtyä yksityisemmälle reviirille.
    @-osoitteestani liskonainen@blogspot.com voit pyytää yksityisen osoitteeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no sepä juur on "oikea" @postini. sinne vaan, ja sitä kautta voidaan jutella yksityisemmin... vai oletko facebookissa? siellä on sujuvaa seurustella yksityisviestein.

      huh, nyt vähän väsyttää, pitkä päivä ja just tulin lionskokouksesta, niissä tahtoo aina mennä ainakin pari tuntia.
      nyt lasillinen punkkua ja illan viimeiset uutiset.
      voihan hyvin, ystävä.

      Poista